2011. február 4., péntek

Csíráztatás



A friss, fiatal csírák teli vannak vitaminnal, ami különösen elengedhetetlen a téli időszakban és ezeket a vitaminbombákat mi magunk is könnyedén elkészíthetjük!
Szükségünk lesz egy 7 dl-es (vagy nagyobb, ha több magot szeretnénk)befőttes üvegre, egy kis darab (szúnyog)hálóra és egy befőttes gumira.


És persze a magok! Csíráztathatunk búzát, árpát, rozst, lencsét, babot, napraforgót, mustármagot és retekmagot is. Nagyon figyeljük azonban arra, hogy honnan és milyen magokat vásárolunk! Én most retekmagot csíráztattam.



1. egy napra beáztatjuk a magokat
2. belerakjuk őket a befőttes üvegbe, és a gumival rászorítjuk a hálót, az üveget világos helyre tesszük(de ne hagyjuk, hogy a nap égesse) és 18-20 C°-on 3-4-5 nap alatt kicsíráznak a magok
3. fontos, hogy a minden nap átmossuk a magokat, ezt úgy oldhatjuk meg egyszerűen, hogy kevés vizet engedünk az üvegbe és kissé megrázzuk azt, majd leöntjük a vizet róla(és mivel a háló végig rajta van, így a magok nem tudnak kipotyogni)

2 megjegyzés:

  1. MINDEN GYÖNYÖRŰ ÉS LÁTVÁNYOS NAGY KÖVETŐD VAGYOK CSAK ÍGY TOVÁBB FŐ AZ EGÉSZSÉG PE!

    VálaszTörlés