2011. január 23., vasárnap

Névnapi krémes



Hozzávalók:
15 dkg liszt
7 dkg margarin
1 kisebb méretű tojás
1 csipet só
1 tk. ecet
kb. 1 ek tejföl
2 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
6+4 ek. cukor
4 tojás

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk és egyenletesen vékonyra nyújtjuk.
Egy közepes méretű tepsi (nálam 15*25 cm) hátulján világosra sütjük a lapokat és míg hűlnek, elkészítjük a krémet.
A pudingot 6 ek. cukorral, a tojássárgájákkal és 5 dl tejjel sűrűre főzzük, közben 4 tojásfehérjét felverünk egy csipet sóval, majd hozzáadunk 4 ek. cukor és hozzáforgatjuk a pudinghoz. Fontos, hogy ne zárjuk el alatta a gázt, a habot kb. 2 percig együtt kell főzni a pudinggal, így lesz majd tartása a krémnek, amit még forrón kenjünk rá az egyik lapra és fedjük be a másikkal. Mikor kihűlt, szeleteljük fel és szórjuk meg porcukorral. Nekem ebből a mennyiségből 6 nagy szelet krémesem lett, de kisebbekre is vághatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése