2011. február 21., hétfő

Barackos- joghurtos torta



Az egyik legjobb barátnőm szülinapjára készítettem a következő tortát és a visszajelzések szerint jól sikerült: )

Hozzávalók:
6 tojásos vizes kakaós piskóta, 28 cm-es kerek formában sütve, 3 részre vágva
6 doboz 130g-os natúr joghurt
3+1 dl tejszín
porcukor
1 csomag zselatin
2 doboz őszibarack
10 dkg bevonó csoki

Az első piskótalapra rászorítjuk a sütőpapírral kibélelt tortakarikát. 2 doboz barackbefőttet lecsepegtetünk és apró kockákra vágunk.
Elkészítjük a krémet: A joghurtot elkeverjük ízlés szerint porcukorral, kemény habbá verünk 3 dl tejszínt, majd ezt óvatosan, nagy mozdulatokkal a joghurtba forgatjuk. Egy kis lábasban felmelegítünk, (de nem forralunk) 1 dl vizet és ebben csomómentesen elkeverjük a zselatint, majd fokozatosan a krémhez keverjük. Mikor már kezd dermedni, akkor egyenletes mennyiségben az első piskótalapra öntjük, erre kerül barack és egy kevés krém, majd ismét a piskóta, krém, barack és krém, majd a 3. lap. A tortát 2-3 órára hűtőbe tesszük, közben elkészítjük a csokiforgácsot.
10 dkg tej vagy ét bevonócsokit gőz fölött felolvasztunk, majd márványlapra öntünk és elkenjük egy egyenes, széles pengéjű késsel. Mikor megdermedt, egy spakli segítségével forgácsot készítünk belőle.

Ha nem akarunk a forgáccsal időt tölteni, akkor egyszerű csokireszelék is megteszi.
A maradék egy dl tejszínből némi porcukorral kemény habot verünk és kb. 2óra múlva levesszük a tortakarikát a sütiről, lehúzzuk a sütőpapírt róla és vékonyan bekenjük a tejszínnel.

Majd a csokiforgáccsal és a maradék barackkal díszítjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése