2011. február 13., vasárnap

Csokis torta



Hozzávalók:
3 tojásos vizes piskóta
15 dkg margarin
4 dl tej
12 dkg liszt
2 ek cukor
porcukor
3-4 ek. kakaó
10 dkg megolvasztott csokoládé

A piskótából 6 darab 18-20 cm átmérőjű, vékony lapokat sütünk. A krémhez a lisztet csomómentesen elkeverjük a tejjel és 2 ek. cukorral, majd sűrűre főzzük és lehűtjük. A margarint habosra keverjük ízlés szerint porcukorral, kakaóval, esetleg fahéjjal és a lágy vagy megolvasztott csokival. Robotgéppel összedolgozzuk a két krémet, majd egyenletesen megkenjük a piskótalapokat és a torta külsejét is bekenjük. Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy a maradék krémmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése