2011. január 13., csütörtök

Meggyes pite



Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojás
1 csipet só

1 üveg meggy befőtt, nyáron friss kb. fél kg
3 dl meggylé/víz
6 ek. cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
fahéj

Az omlós tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a porcukort, a sót, a tojást és szükség szerint még annyi tejet vagy tejfölt adunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva pihentetjük és közben elkészítjük a tölteléket. A pudingport csomómentesen elkeverjük fél dl meggylével vagy vízzel, hozzáadjuk a cukrot, majd a többi folyadékot. Ízlés szerint fahéjjal vagy más fűszerekkel ízesíthetjük. A pudingot sűrűre főzzük és belekeverjük a meggyet, majd még forrón a tésztával kibélelt pitetortaformába öntjük és előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése