2011. január 6., csütörtök

Túrós kosárka



Hv.: sós, omlós tészta: 30 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 tk só, 1 tojás, tejföl
töltelék: 25 dkg túró, 1 doboz (150g) tejföl, 2 tojás,

15 dkg (füstölt) sajt, fél tk só, 5 dkg füstölt sajt

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyit tejföllel, hogy egy jól formálható cipóvá álljon össze. Kis ideig pihentetjük és ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. A túrót összekeverjük a tejföllel, a tojásokkal és beleforgatjuk a füstölt sajtot, majd sóval és más fűszerekkel ízesítjük. Lisztezett felületen kinyújtjük a tésztát és egy nagyobb szájú pohárral kiszaggatjuk. Ha van sütőkosárkánk, akkor azokat kikenjünk margarinnal vagy muffinsütőbe teszünk papírt és abba illesztjük bele a tésztát. Egy villa segítségével megszurkáljuk azokat, majd megtöltjük a túrós masszával. 5 dkg füstölt sajtot lereszelünk és megszórjuk a sütik tetejét vele, majd előmelegített sütőben világosra sütjük őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése