2011. április 9., szombat

Puncstorta


Ezt a tortát megrendelésre készítettem egy kisfiú születésnapjára és úgy gondoltuk, a zöld szín jobban illik majd hozzá a puncstortánál megszokott rózsaszínnel szemben : )

Hozzávalók: 22cm átmérőjű kerek tortaformához
piskóta:
6 tojás
30 dkg cukor
24 dkg liszt
6 ek. víz
fél csomag sütőpor
töltelék:
15 dkg margarin
3-4 ek. (házi) baracklekvár
2-3 ek. kakaó
ízlés szerint porcukor
rumaroma
mazsola
cukormáz: 1 tojásfehérje, porcukor és ételszínezék(por vagy paszta állagú)

A már egy korábbi bejegyzésem szerint vizes piskótát sütünk, majd ha kihűlt 3 felé vágjuk (2 vékonyabb és egy vastagabb lapra).



A töltelékhez 15 dkg lány margarint habosra keverünk ízlés szerint porcukorral, kakaóval, rumaromával vagy rummal és mazsolával, ha szeretjük. Ebbe beleforgatjuk az apró darabokra tépkedett vastagabb piskótalapot. Az egyik vékonyabb piskótát megkenjük baracklekvárral, majd erre ráhalmozzuk a tölteléket. A másik lapot is megkenjük a lekvárral és ráhelyezzük a tortára. A cukormázhoz enyhén felverjük a tojásfehérjét és annyi porcukrot adunk hozzá, hogy sűrű, de még kenhető mázat kapjuk, amit kedvünk szerint színezhetünk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése