2011. április 22., péntek

Pillecukor fondant

Ez a massza alkalmas torták bevonására és figurák készítésére is. Az egyetlen dolog amire ügyelni kell, hogy ne gyúrjuk túl a masszát, mert akkor könnyen kezelhetetlenné válik.

Hozzávalók:
40 dkg fehér pillecukor
35-40 dkg porcukor
2 ek. víz
2 ek. keményítő
kb 5 dkg. margarin
ételszínezék: por vagy paszta állagú (pl.: Wilton)

Egy nagy műanyag tálat alaposan kikenünk margarinnal, majd beletesszük a pillecukrot és hozzáadunk 2 ek. vizet. A mikrohullámú sütőben addig melegítjük, míg meg nem olvad, nem baj, ha van még 1-2 darab benne. Fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot és a keményítőt és egy margarinos fakanállal összekeverjük. Mikor már nem tudjuk tovább a kanállal kavarni, akkor margarinos kézzel vagy könnyebb, ha gumikesztyűt húzunk és azt margarinozzuk be, tovább gyúrjuk. Mint említettem ne gyúrjuk túl! Ez azt jelenti, hogy legyen egy kicsit lágy, mikor befejezzük a gyúrást, mert később keményedni fog. Ízlés szerint színezhetjük is.

Legkönnyebben porcukros márványlapon vagy két porcukrozott sütőpapír között tudjuk kinyújtani. Majd óvatosan tegyük rá a tortára, simítsuk az oldalához és vágjuk le a felesleget.


















Figurális torta készítésénél részenként vonjuk be tortát, ha az egyben nem lehetséges.









A fondantból készíthetünk figurákat és virágokat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése