2011. március 27., vasárnap

Mézes-diós szelet



A következő sütemény elkészítése viszonylag gyors, egyszerű hozzávalókat igényel, a végeredmény mégis különleges lesz!

Hozzávalók:
tészta:
35 dkg liszt
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tk. szódabikarbóna
1 tojás
2-3 ek. méz
krém:
40 dkg burgonya
15 dkg darált dió
15-20 dkg porcukor
15 dkg margarin
rumaroma

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 egyforma vékony lapot sütünk belőle. Kb. 40 dkg burgonyát megpucolunk, megmossuk, majd vékony szeletekre vágjuk és nem sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, alaposan megtörjük és apránként hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert margarinhoz. Darált dióval és rumaromával ízesítjük. A kihűlt mézes tésztalapokat egyenletesen megtöltjük a krémmel, majd legalább fél napig pihentetjük,(esetleg nehezéket is tehetünk rá) majd a tetejét csokival vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése