2011. május 27., péntek

Epres fagyi



Az epres fagy kihagyhatatlan ilyenkor! A következő recept pedig fagylaltgép nélkül is könnyedén elkészíthető.

Hozzávalók:
80 dkg eper
15-20 dkg porcukor
3 dl tejszín
2 dl tej

Az epreket megtisztítjuk és 20 dkg-ot apróra felkockázunk. A maradékot 2 dl tejjel turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a porcukrot.

(Én 20 dkg-ot tettem bele, mert a fagyikészítésnél mindig az a lényeg, hogy a massza nem fagyott állapotban intenzívebb ízű legyen, hiszen a fagyasztás után veszít az ízéből. Természetesen használhatunk más édesítőt is.) 3 dl tejszínt lágyra felverünk és a belekeverjük az epres folyadékot.

Majd egy nagy (lehetőleg zárható)műanyag edénybe tesszük és először 1, majd pedig lehetőség szerint félóránként átkavarjuk. Ha van fagyigépünk, akkor azzal készítjük. Tálalás előtt legalább 15-20 percig hagyjuk szobahőmérsékleten olvadni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése