2011. május 19., csütörtök

Epres cukrászkrémes pite


Epres sütiből sosem elég...


Hozzávalók:
omlós tészta:
25 dkg liszt
17 dkg margarin
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
cukrászkrém:
3 dl tej
2 egész tojás
3-4 ek. cukor
2 ek. liszt
1 ek. keményítő
eper

A tésztához a lisztet gyorsan összegyúrjuk a hideg margarinnal,a cukorral, a tojássárgájával és szükség szerint még 1-2 ek. vízzel. A kész tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőben pihentetjük, míg elkészítjük a krémet. A lisztet és a keményítőt simára keverjük egy kevés tejjel, a tojásokkal és a cukorral. 3 dl tejet felforralunk és a lisztes, tojásos krémbe keverjük, majd a lábast ismét visszatesszük a tűzre és folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Mikor kész, hűvös helyre tesszük és időnként megkeverjük.

A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán a (pite)tortaforma méretének megfelelő nagyságúra nyújtjuk. A zsiradékkal kikenet formába (23-28 cm) illesztjük, kicsit megszurkáljuk egy villával és készre sütjük. Megvárjuk, hogy legalább langyosra hűljön a tészta és addig megmossuk és felszeleteljük az epret. A krémet egyenletesen a tésztára simítjuk és ráhalmozzuk az eperszemeket. Esetleg 1-2 órára hűtőbe tesszük, de ha nem tudunk már várni, azonnal is megkóstolhatjuk: )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése