2011. augusztus 4., csütörtök

Szilvatorta


Igazság szerint köze nincs a tortához, de nagyon finom és barackkal vagy más gyümölccsel is könnyedén elkészíthető. Ha szögletes tepsiben készítjük sokkal hamarabb megsül.

Hozzávalók:
2 tojás
150 ml cukor
100 ml olaj
300 ml liszt
1 tk. sütőpor
3 barack vagy 2-3 marék szilva
2 ek. (barna)cukor
fahéj

A tojásokat habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és az olajat is, végül pedig a sütőporos lisztet. A masszát kizsírozott és kilisztezett 18 cm átmérőjű kerek formába öntjük, a tetejére ráhalmozzuk az apró kockákra vágott szilvát (barackot). Mikor már majdnem kész a süti, akkor rászórjuk a fahéjas cukort is és készre sütjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése