2011. augusztus 15., hétfő

Szedres szelet



Könnyű nyári süti: )

Hozzávalók:
9+6 db babapiskóta
1-1,5 dl tej
1 tk. cukor
1 kis doboz natúr joghurt
3 dl tejszín
porcukor
1,5 dkg zselatin
0,8 dl víz
szeder

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal. 3*2 db babapiskótát cukros tejben megforgatunk, majd a forma aljára fektetjük őket. A krémhez a joghurtot ízlés szerint porcukorral ízesítjük, a tejszínt felverjük és beleforgatjuk a joghurtba. A zselatint felolvasztjuk meleg, de nem forrásban lévő vízben és fokozatosan a tejszínes joghurtos krémhez adjuk. A krém felét ráöntjük a babapiskótákra, rászórjuk a szedret és ráöntjük a maradék krémet. 3*3 babapiskótát megforgatunk a megmaradt cukros tejben és a krém tetejére nyomjuk. 3-4 órára hűtőbe tesszük, majd egy tálcára borítjuk, lehúzzuk a folpackot és további szederszemekkel díszítjük!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése