2011. augusztus 21., vasárnap

Málnás csokitorta




Valójába villámgyors torta, szülinapra. Finom lett, legalábbis a többség szerint, de jó lett volna, ha nem csak a tetejére kerül málna, hanem a krémbe is.

Hozzávalók:
egy 18cm-es kerek formában sült 4 tojásos kakaós vizes piskóta
6 dkg vaníliás vagy csokis pudingpor
4 dl tej
3 ek. cukor
15 dkg margarin
10 dkg olvasztott csokoládé
porcukor
2-3 ek. kakaó
málna

A piskótát négy egyforma lapra vágjuk el. A krémhez a tejből, a pudingporból és a 3 ek. cukorból sűrű krémet főzünk. A margarint habosra keverjük ízlés szerint cukorral és kb. 2 ek. kakaóval, hozzáadjuk az olvasztott csokit és fokozatosan robotgéppel összedolgozzuk a kihűlt pudingos krémmel. A krémet 1 órára hűtőbe tesszük, aztán egyenletesen megkenjük a piskótalapokat és ha van elég málnánk, akkor a szórjunk a rétegek közé is. A torta tetejét is vékonyan bevonjuk a krémmel és további málnaszemekkel díszítjük. Az oldalát csokiforgáccsal vagy őrölt mandulával/mandulapehellyel szórjuk be.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése