2011. március 14., hétfő

Málnás - túrós alagút


Amennyiben akad még némi málna, eper, szeder vagy más gyümölcs a fagyasztónkban, akkor ez a könnyű túrós sütemény eszünkbe juttathatja nyár ízét!

Hozzávalók:
a piskótához:
4 nagy tojás
5 ek. cukor
4 ek. liszt
1 ek. kakaó
1 kk. sütőpor
a krémhez:
40 dkg túró
2 dl tejszín
porcukor
(reszelt citromhéj)
1,5 ek. zselatin
ízlés szerint málna, eper, szeder stb.

A piskótához egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjéket. A sárgájákat a cukorral krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a fehérjéhez és tovább keverjük. Ehhez kanalanként hozzáforgatjuk a lisztet, a kakaót és a sütőport. Kizsírozott, kilisztezett vagy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük a masszát és megsütjük.
Mikor kész, egy konyharuhára borítjuk és felszeleteljük a püspökkenyérforma méreteihez illően. Nekem egy 11*24cm-es formám van, ebbe pont belefér. Úgy szabdaljuk a tésztát, hogy jusson a forma oldalára és tetejére is. Ha kész, akkor béleljük ki folpackkal, majd illesszük bele a piskótadarabokat.



A krémhez a túrót elkeverjük a porcukorral és a citromhéjjal. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a túróba forgatjuk. 0,5 dl vizet felmelegítünk (de nem forralunk) és elkeverjük benne a zselatint, majd a túrós krémbe keverjük. Mikor kezd dermedni, egy részét beleöntjük a piskótával kibélelt formába és rászórjuk a gyümölcsöket.

Majd ismét krém, gyümölcs és krém, végül pedig befedjük a piskótalappal, letakarjuk folpackkal és néhány órára hűtőbe tesszük.
Kiborítjuk a formából és ízlés szerint tejszínnel vagy csokival díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése