2012. május 4., péntek

Narancstorta

Már nagyon régen nem jelentkeztem új recepttel, de mostantól ismét rendszeresen írok majd!

 Hozzávalók:
 a piskótához:
3 tojás
15 dkg cukor
12 dkg liszt
1 kk. sütőpor
3 ek. víz  
a krémhez:
6 tojássárgája
20 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dl tejszín
1,5 dkg zselatin
0,8 dl víz
2 narancs reszelt héja
3 narancs apró kockákra vágott húsa
1 dl Hulala tejszín
csokiforgács

3 tojásból vizes piskótát készítünk, majd ha kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk. A krémhez 6 tojássárgáját elkeverünk 20 dkg cukorral és felöntjük 2,5 dl tejjel, vízgőz fölött besűrítjük és hagyjuk langyosra hűlni. Felverjük a 2 dl tejszínt. Elkészítjük a zselatint: a vizet felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről és csomómentesen elkeverjük benne a zselatint. Teszünk 1-2 ek. krémet a zselatinba, hogy ne legyen olyan nagy a hőmérséklet különbség, majd az egészet elkeverjük és beleforgatjuk a tejszínt. Az alsó piskótalap köré csatoljuk a tortakarikát és ha kezd sűrűsödni, teszünk egy kevés krémet, majd arra a narancsok felét és még krémet. Erre kerül a következő piskótalap,majd krém, narancs,krém és a felső piskótalap. 3-4 órára hűtőbe tesszük a tortát, majd 1 dl felvert Hulala tejszínnel vonjuk be és még ízlés szerint csokiforgáccsal és narancshéjjal díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése