2012. május 22., kedd

Epres túrótorta


Ismét egy szülinap torta az évszaknak megfelelően eperrel: )

Hozzávalók: 
3 tojás
15 dkg cukor
11 dkg liszt
1,5-2 dkg kakaó
3 ek víz
25 dkg túró
2,5 dl tejszín
porcukor
0,5 dl víz
1 ek. zselatin
fél kg eper

Kakaós vizes piskótát sütünk, majd középen kettévágjuk. A túrós krémhez a túrót összetörjük villával és ízlés szerint porcukorral vagy más édesítővel ízesítjük.
Néhány szem epret félre teszünk a díszítéshez, a többit megtisztítjuk és kissé összetörjük, hogy maradjanak még benne nagyobb darabok és ezt is hozzákeverjük a túróhoz. A tejszínből kemény habot verünk. 0,5 dl vizet felforralunk, majd csomómentesen elkeverjük benne a zselatint, ebbe teszünk két kanál tejszínt, hogy a hőmérséklet különbséget csökkentsük, majd a maradék tejszínnel és a túrós krémmel összeforgatjuk. Az alsó piskótalap köre csatoljuk a tortakarikát, majd ráöntjük a krémet 3-4 kanál kivételével. Rátesszük a felső lapot és bekenjük a maradék krémmel. Ízlés szerint eperrel, tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük még a tortát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése