2012. február 22., szerda

Áfonyalekváros piskótatekercs



Nekem ez a süti házi áfonyalekvárral és tejcsokival a legfinomabb, de a recept természetesen ízlés szerint variálható.

Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
16 dkg liszt
4 ek. víz
1 tk. sütőpor
1 kis üveg (házi) erdei áfonyalekvár
10 dkg tej tortabevonó
1ek. étolaj

4 tojásos vizes piskótatésztát keverünk és egy sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük, majd készre sütjük. Még forrón szorosan feltekerjük és megvárjuk, amíg így kihűl. Ízlés szerinti vastagságban megkenjünk a lekvárral, majd egy 1 ek. olajjal felolvasztjuk a csokit és a tekercsre kenjük. Miután megszilárdul a csoki, már szeletelhetjük is: )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése