2011. július 19., kedd

Szedres pite



A minap felfedeztem a krémtúrót az egyik bolt polcán. Alacsony, 1,7% zsírtartalom volt feltüntetve a csomagoláson és feleannyiba került, mint a túró. Így gondoltam teszek vele egy próbát. Aztán persze számomra is világossá vált, hogy ennek köze nincs a túróhoz, de nagyon jól lehet vele dolgozni és finom is, bár nem árt valamivel fellazítani, mert önmagában elég tömény.

Hozzávalók:
a tésztához:

15 dkg liszt
8 dkg margarin
8 dkg cukor
2 ek. kakaó
1 tojás
1tk. sütőpor
a krémhez:
50 dkg (krém)túró
porcukor
lime
szeder

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd letakarva hűtőbe tesszük, míg kizsírozunk, kilisztezünk egy pitetortaformát és előmelegítjük a sütőt. A túróhoz vagy krémtúróhoz ízlés szerint porcukrot és reszelt limehéjat adunk és alaposan összekeverjük. Formára nyújtjuk a tésztát és kibéleljük vele a formát, ráterítünk egy darab sütőpapírt is és arra pl. riszt szórunk, hogy ne veszítse el a tészta a formáját az elősütés közben. Mikor már majdnem kész a tészta, nem ragad a hústűhöz vagy hegyes végű hurkapálcikához, akkor kivesszük a sütőből és a sütőpapírral együtt kiemeljük a rizst, majd rákenjük a krémtúrót és belenyomkodjuk a szedret. Visszatesszük még kb 5 percre a süteményt, majd kizárjuk a gázt és ha kihűlt, már szeletelhetjük is!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése