2011. szeptember 15., csütörtök

Szilvás pitetorta



Hozzávalók:

tészta:
20 dkg liszt
2 ek. cukor
9 dkg margarin
1 tojás
1 tk. sütőpor
1-2 ek. tejföl
töltelék:
35+20 dkg szilva
1,5 + 0,5 dl víz
2 ek. keményítő
ízlés szerint cukor
fahéj

A tésztához összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, a cukorral, egy egész tojással, a sütőporral és szükség szerint 1-2 ek. tejföllel. Folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe. A töltelékhez 20 dkg (puhább) szilvát botmixerrel pürésítünk, majd 1,5 dl vízzel együtt elkezdjük melegíteni. Cukorral és fahéjjal ízesítjük. Fél dl vízben elkeverünk 2 ek. keményítőt, hozzáöntjük a pürésített szilvához és besűrítjük. 35 dkg (keményebb) szilvát megmosunk, cikkekre vágunk és a sűrű pépbe forgatjuk. A tésztát lisztezett deszkán a piteforma méretének megfelelően kinyújtjuk, majd a kikent, kilisztezett formába igazítjuk.

Ráöntjük a szilvás tölteléket és készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése