2011. augusztus 15., hétfő
Torta di pasta frolla ai frutti bosco
Ez a torta születésnapra készült egy olasz újságban talált recept alapján és igazán finom lett. Az olasz neve: Torta di pasta frolla ai frutti bosco, én egyszerűen csak gyümölcsös olasz tortának hívom.
Elkészítés:
3 tojásból vizes piskótatésztát készítünk és 2 részre osztjuk: egy vékony réteget egy 18 cm-es kerek formába és egy másikat egy szögletes tepsibe (kb:15*25 cm)öntünk
150 ml áfonyát 20 ml vízzel, 1 ek. cukorral és egy tk. keményítővel összefőzünk, hogy sűrű "lekvárt" kapjunk
A megsűlt és még forró szögletes piskótát egy nyújtófa segítségével feltekerjük, majd ha kihűlt megkenjük az áfonyás lekvárral.
2 nagy doboz tejfölt egy gézanyagba (vagy más vékony szövetbe) borítunk és a hűtő rácsára kötjük 1-1,5 napig, hogy csöpögjön és sűrű masszát kapjunk
összesen 40 dkg málnát, szedret, áfonyát vagy ízlés szerint más gyümölcsöt összeturmixolunk, majd átszűrjük, hogy megszabaduljunk a magoktól
porcukorral ízesítjük és hozzákeverjük a lecsöpögtetett sűrű tejfölhöz
2 dkg zselatint 1 dl vízben felolvasztunk és fokozatosan hozzákeverjük a krémhez
a 18 cm-es tortakarika aljára tesszük a kerek piskótát és a formát kibéleljük a lekváros tekercsekkel
a krémmel fokozatosan kitöltjük a formát és ízlés szerint szórhatunk még bele gyümölcsöket
a tortát 3-4 órára hűtőbe tesszük és csokiforgáccsal, tejszínhabbal vagy további gyümölcsökkel díszítjük
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése