2011. december 18., vasárnap
Diós-csokis keksz
A következő recept könnyen és gyorsan elkészíthető és ajándéknak sem rossz ötlet.
Hozzávalók:
15 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 tojássárgája
22 dkg liszt
5 dkg csokireszelék
8 dkg durvára vágott dió
15 dkg tej/étcsoki
3-4 ek. tejszín
A margarint habosra keverjük a porcukorral, egy csipet sóval és a tojások sárgájával, majd összedolgozzuk a liszttel és a csokiforgáccsal. A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Diónyi golyókat formálunk belőle és megforgatjuk a dióban, kissé kilapítjuk őket, majd mélyedést készítünk egy fakanál végének segítségével. Sütőpapíros tepsiben készre sütjük őket. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk és néhány ek. tejszínnel simára keverjük (a lényeg, hogy miután kihűl megszilárduljon, de lágyabb legyen, mint maga a csoki). A kihűlt sütiket egy kávéskanál segítségével megtöltjük a langyos csokis tejszínnel.
Ha ajándékba szánjuk, készítsünk egy dobozt, béleljük ki valamilyen szép szalvétával, rakosgassuk bele a sütiket, tegyük rá a doboz tetejét és kössük át egy masnival.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése