2011. október 21., péntek
Gesztenyés torta
Hozzávalók:
22 cm átmérőjű kakaós vizes piskóta 3 részre vágva
75 + 25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
(rumaroma)
1 dkg zselatin
0,4 dl víz
7 dkg margarin
2 ek. méz
75 dkg gesztenyemasszát áttörünk majd hozzáforgatunk 3 dl felvert tejszínt és ízlés szerint rumaromát. A zselatint 0,4 dl vízben felolvasztjuk, majd a gesztenyéhez adjuk. Két helyen betöltjük a krémmel a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük. 7 dkg szobahőmérsékletű margarinnal elkeverjük a maradék áttört gesztenyét, ízlés szerint mézzel vagy porcukorral édesítjük, majd ezzel vonjuk be a tortát kívülről. Meggyel vagy más gyümölccsel még finomabbá tehetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése