2011. március 19., szombat
Almás béles
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
4 ek. cukor
1 tojás
tejföl
fél kg lereszelt, kicsavart savanykás alma
1-3 ek. cukor
1-2 ek. gríz
fahéj
Omlós tésztát gyúrunk a lisztből, margarinból, cukorból, tojásból egy csipet só és némi tejföl hozzáadásával.
Kb. 5-6 nagyobb szemű almát megpucolunk, lereszeljük és kicsavarjuk a levét. Hozzáadunk 1-2 ek. grízt, ízlés szerint cukrot, fahéjat esetleg más fűszereket. A tésztát 2 részre osztjuk, majd enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kizsírozott és lisztezett közepes méretű (15*25cm) tepsibe fektetjük az egyik tésztát, ráhalmozzuk az almát, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. Néhány helyen villával megszurkáljuk és enyhén felvert tojással megkenjük, majd készre sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése